Warsztat, w ramach którego przedstawiony zostanie potencjał rozwoju innowacyjności w sektorze, w programie są również rozmowy o budowaniu sieci klientów oraz metodach pozyskiwania finansowania.

Czas i miejsce:

27 marca, 10:00 – 15:30

Olsztyn, Marka Kotańskiego 1, 10-166 Olsztyn, Polska

O wydarzeniu

Wydarzenie jest kolejnym etapem inicjatywy „Żywność Wysokiej Jakości Warmii i Mazur”, która ma na celu stworzenie społeczności najbardziej innowacyjnych firm z województwa warmińsko-mazurskiego z sektora produkcji i przetwórstwa żywności.

Podczas drugiego warsztatu zostaną zaprezentowane alternatywne formy produkcji żywności, innowacyjne narzędzia dostępne dla producentów i sposoby jak je wykorzystywać. Poruszone zostaną również aspekty sprzedażowo-marketingowe oraz omówione efektywne strategie promocyjne. Kolejnymi elementami warsztatu będzie rolnictwo ekologiczne i korzyści płynące z prowadzenia ekologicznej produkcji, możliwości współpracy przedsiębiorstw z instytucjami naukowymi oraz dobre praktyki współpracy na linii Urzędu z IOB i przedsiębiorstwami.

Więcej informacji i link do zapisów – zobacz tutaj.