Termin: 10.11.2023, godz. 10:00 – 11:50

Rodzaj wydarzenia: Webinarium

Tematyka: Szkolenia i doradztwo BKL 2023

Kolejne spotkanie z cyklu #Spotkania branżowe skierowane do przedsiębiorców, pracowników, organizacji przedsiębiorców, przedstawicieli instytucji edukacyjnych (szkół, uczelni, firm szkoleniowych), instytucji rynku pracy, administracji publicznej oraz ekspertów i analityków związanych z sektorem handlu.

Spotkanie będzie okazją do zaprezentowania wyników drugiej edycji badań Branżowego Bilansu Kapitału Ludzkiego II – branża żywności wysokiej jakości realizowanego przez PARP we współpracy z Sektorową Radą ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości. Wspólnie z zaproszonymi ekspertami dyskutować będziemy w szczególności nt.:

  • zapotrzebowania na pracowników i kompetencje w sektorze
  • zatrudnienia cudzoziemców
  • trendach oddziałujących na branżę
  • możliwych kierunkach rozwoju rozwoju branży

PROGRAM

10:00 – 10:10 Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego w branży żywności wysokiej jakości wprowadzenie do spotkania

  • Paulina Zadura, dyrektor Departamentu Analiz i Strategii, PARP

10:10 – 10:25 Pracownicy, kompetencje i trendy w sektorze

  • Adriana Skorupska, koordynator projektu BBKL II, PARP

10:25 – 10:45 Które z trendów będą najsilniej zmieniać branżę – wyzwania i szanse  – rozmowa z ekspertem branżowym

10:45 – 11:00 Jakie możliwe scenariusze rozwoju czekają branżę żywności wysokiej jakości 

  • Małgorzata Leszczyńska, współautorka raportu, Ośrodek Ewaluacji

11:00 – 11:50 Nawigacja na wzburzonym morzu czy może Złoty Wiek? Jak wykorzystać pojawiające się szanse – dyskusja ekspertów branżowych o kierunkach rozwoju branży

  • dr inż. Andrzej Gantner, wiceprezes i dyrektor generalny Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
  • prof. dr hab. Krystyna Gutkowska, dyrektor Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW

 Moderacja spotkania: Monika Dawid–Sawicka, ekspertka rynku pracy

Zachęcamy do uczestnictwa w spotkaniu!

Link do zapisów – przejdź na stronę PARP.