Polska Agencja Inwestycji i Handlu ogłosiła konkurs na Operatora Restauracji w Pawilonie Polski na EXPO 2020. Laureat konkursu będzie miał możliwość prowadzenia w pawilonie komercyjnej działalności gastronomicznej przez pół roku, od października 2021 do marca 2022. Termin na składanie upływa 30 września.

Restauracja ma być integralnym elementem ścieżki zwiedzania w Pawilonie Polski. Jej koncepcja powinna wpisywać się w ogólną strategię doświadczenia, budowanego wokół hasła przewodniego: „Polska. Kreatywność inspirowana naturą”.

Otwarty konkurs na operatora restauracji w Pawilonie Polski na EXPO 2020 w Dubaju traktujemy jako element promocji polskiej branży spożywczej na EXPO 2020 w Dubaju, dając jednocześnie laureatowi konkursu wyjątkową szansę na rozwój biznesu w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, również po zakończeniu Wystawy.  Zależy nam nie tylko na promocji naszych tradycji kulinarnych, ale również  prezentacji Polski jako kraju współtworzącego trendy żywieniowe, kraju rosnącej świadomości ekologicznej i estetyki kulinarnej, kraju, który wyróżnia szacunek do sezonowych i lokalnych produktów. Expo 2020 w Dubaju będzie świętem dialogu, współpracy i wymiany idei – chcemy, aby restauracja w Pawilonie Polski była jego częścią – mówi Adrian Malinowski, Komisarz Generalny Sekcji Polskiej Wystawy Światowej EXPO 2020 w Dubaju.

Przed uczestnikami konkursu stoi zadanie opracowania koncepcji restauracji wraz z propozycją asortymentu i przykładowym menu oraz opisem sposobu przygotowywania i serwowania potraw, a także koncepcji rozwiązań logistycznych oraz standardów obsługi klienta.

Szczegóły Konkursu są dostępne pod linkiem:

https://expo.gov.pl/rusza-konkurs-na-operatora-restauracji-w-pawilonie-polski-na-expo-2020-dubai-118