- Data: 16 kwietnia 2025
- Godzina: 15:00
- Czas trwania: 60 minut
- Branża: Żywność
- Miejsce: wydarzenie online
Każdy zakład produkujący, przetwarzający, pakujący lub przechowujący żywność w Stanach Zjednoczonych musi być zarejestrowany w FDA (Food and Drug Administration). Dla wielu producentów z Polski nie jest jednak jasne, jak ten proces sprawnie przeprowadzić. Informacje dostępne na stronach FDA są skomplikowane i często niezrozumiale opisane.
Zapraszamy na webinarium, podczas którego dowiesz się:
- jak wygląda rejestracja w FDA,
- jak poprawnie przygotować etykietę produktu,
- jakie są najlepsze praktyki i czego należy unikać, przygotowując produkt spożywczy do eksportu na teren Stanów Zjednoczonych.
Szkolenie poprowadzą:
- Krzysztof Grabowski, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Nowym Jorku,
- Zuzanna Westlund, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Houston,
- Anna Jurkowska, Ekspert Branżowy, Departament Wsparcia Eksportu, PAIH,
- Jadwiga Stoklosa, President, The Federation of Central & Eastern European Chambers of Commerce, Inc. (Federation CEE).
Webinarium będzie prowadzone w języku polskim.
Udział jest bezpłatny. Liczba miejsc ograniczona.