• Data: 16 kwietnia 2025
  • Godzina: 15:00
  • Czas trwania: 60 minut
  • Branża: Żywność
  • Miejsce: wydarzenie online

Każdy zakład produkujący, przetwarzający, pakujący lub przechowujący żywność w Stanach Zjednoczonych musi być zarejestrowany w FDA (Food and Drug Administration). Dla wielu producentów z Polski nie jest jednak jasne, jak ten proces sprawnie przeprowadzić. Informacje dostępne na stronach FDA są skomplikowane i często niezrozumiale opisane.

Zapraszamy na webinarium, podczas którego dowiesz się:

  • jak wygląda rejestracja w FDA,
  • jak poprawnie przygotować etykietę produktu,
  • jakie są najlepsze praktyki i czego należy unikać, przygotowując produkt spożywczy do eksportu na teren Stanów Zjednoczonych.

Agenda

Szkolenie poprowadzą:

  • Krzysztof Grabowski, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Nowym Jorku,
  • Zuzanna Westlund, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Houston,
  • Anna Jurkowska, Ekspert Branżowy, Departament Wsparcia Eksportu, PAIH,
  • Jadwiga Stoklosa, President, The Federation of Central & Eastern European Chambers of Commerce, Inc. (Federation CEE).

Webinarium będzie prowadzone w języku polskim.

Udział jest bezpłatny. Liczba miejsc ograniczona.